GA VOOR DE LACH! - Balans In Je Gezin

GA VOOR DE LACH!

 

Niet meer stoppen.
Zondagavond jaren geleden, toen we nog gewoon spelletjes deden i.p.v. allemaal weg te duiken achter tablet, laptop of smart Phone. Wel een bijzondere zondagavond, want we waren met de hele familie een weekend weg. Dit was de laatste avond. Het was gezellig, maar er waren ook wel spannende momenten geweest en we hadden lief en leed gedeeld. We gingen spelletjes doen en opeens begon het: één van ons begon te lachen en kon niet meer stoppen. Al snel volgden er nog een paar en in no time was het één groot giechelfestijn. Tja, er moest wat ontladen worden, dat was duidelijk!

 

Lachend ontladen
Ontladen van emoties kun je doen door te huilen, maar ook heel goed door te lachen. Misschien heb je zelf ook wel eens zo’n soort situatie meegemaakt als die ik net beschreef. En ook kinderen gebruiken dit heel vaak. En dat is iets om aan te moedigen, want zeg nou zelf: het is veel fijner om te ontladen door te lachen dan door te huilen! Gedurende de dag doet een kind een aantal ervaringen op die hem of haar op de een of andere manier emotioneel raken. En er is niet altijd meteen gelegenheid om daarover te ontladen.

 

Met extra drama
Dus help je kind een handje en maak samen plezier. Daag het uit een wedstrijdje te rennen of te fietsen en gun je kind de overwinning. En gebruik dan een beetje extra drama om te verliezen, om je kind aan het lachen te krijgen. Of ga lekker stoeien, laat je bijvoorbeeld van de bank af duwen met een hoop bombarie, succes verzekerd! Vindt je kind verstoppertje spelen leuk, dan is ook dat een hele mooie, gebruik ook dan weer de nodige expressie. Wees enthousiast, energierijk en expressief! Ik wens jullie veel plezier.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedrijfsgegevens

 

Balans in je gezin

Annita Lameris-v.d. Wetering

Kadoelen 18

8326 BB Sint Jansklooster

Tel.: 06 – 1512 8340

KvK-nummer: 67306446

 

Facebook


LinkedIn