JE EIGEN BOONTJES DOPPEN? - Balans In Je Gezin

JE EIGEN BOONTJES DOPPEN?

Ik herinner het me nog goed. Hoe blij ik was als de kinderen ’s avonds op bed lagen. Eindelijk een moment voor mezelf. Hoe fijn het was als ik dan de deur uit ging voor bijvoorbeeld een vergadering en even kon praten met een volwassene, na een hele dag op kinderniveau te hebben gekletst.

 

Mezelf kwijt
Natuurlijk, ik had er bewust voor gekozen om thuis te blijven om voor de kinderen te zorgen. En ik genoot er ook enorm van. Maar soms was ik mezelf een beetje kwijt. Ik was in die tijd vooral moeder. En dat kon soms wel eenzaam voelen. Mijn man steunde mij, maar was ook veel weg naar zijn werk. Ik moest het thuis opknappen, mijn eigen boontjes doppen.

 

Fulltime job
Misschien herken je dat wel. Moeder of vader zijn is een fulltime job. Het kost enorm veel energie om alle ballen in de lucht te houden. Dat begint al ’s ochtends vroeg: spurten om iedereen op tijd de deur uit te krijgen. Dan heb je je werk en als je terugkomt, moet er een maaltijd op tafel staan, moeten er kinderen naar sport- of muziekles en tussen de bedrijven door moet het huis ook nog een beetje toonbaar gemaakt worden.

 

Eenzaam
En je partner doet zijn/haar deel. Maar juist omdat het zo véél is allemaal, kun je je af en toe knap eenzaam voelen. Alsof het allemaal op jou neerkomt. Er is nauwelijks tijd voor elkaar als ouders en ook contacten met vrienden of kennissen kunnen er maar zo bij in schieten.

 

Zelf uitzoeken
Als er dan problemen zijn of je maakt je ergens zorgen over bij je kinderen, heb je het gevoel dat je bij niemand terecht kunt. Wie zit er in deze drukke tijden op jouw problemen te wachten? Iedereen moet het zelf maar uitzoeken, zijn eigen boontjes doppen…

 

Eerste stap
En toch is dat niet waar, al is de gedachte wel begrijpelijk. Je kunt namelijk altijd de eerste stap zetten als je ergens mee zit. Of als je gewoon alleen maar je ei kwijt wilt, zonder dat er echt problemen zijn. En je kunt ook zelf degene zijn die (opnieuw) contact maakt. Knoop eens een gesprekje aan met een andere ouder op het schoolplein, zwemles of waar dan ook. Je zult merken: dat doet jullie allebei goed.

 

Eilandjes
Opvoeden is een hele opgave en het is niet nodig het alleen te doen. Je kunt het ook niet alleen, we hebben elkaar nodig. In deze snelle maatschappij kunnen we dat zomaar vergeten en allemaal op onze eigen eilandjes gaan leven. Stap er eens wat vaker vanaf en zoek de verbinding op!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedrijfsgegevens

 

Balans in je gezin

Annita Lameris-v.d. Wetering

Kadoelen 18

8326 BB Sint Jansklooster

Tel.: 06 – 1512 8340

KvK-nummer: 67306446

 

Facebook


LinkedIn