JE KIND OMARMEN IN LIEFDE - Balans In Je Gezin

JE KIND OMARMEN IN LIEFDE

“Ik wil hem gewoon graag in liefde omarmen”, zei een moeder tegen mij. Ze had het over haar zoontje. Een temperamentvol mannetje dat met zijn vurige karakter zijn zusjes compleet omver kon blazen. Vaak op een negatieve manier. En niet alleen zijn zusjes, ook zijn moeder, bekende ze…

 

Wat we het liefste willen
En toch, ondanks dat, wilde ze hem in liefde omarmen. En ik denk dat dit heel herkenbaar is. Sterker nog, dat is wat we het liefste willen als het gaat over onze kinderen. Maar soms lukt het niet. Of is het niet (meer) mogelijk…

… als je kind zó boos is dat hij/zij geen contact meer kan maken;
… als hij of zij compleet op gaat in zijn of haar eigen wereld;
… als je te maken hebt met een kind dat puber is geworden (waar is dat aanhankelijke kind gebleven?) en hij/zij voortdurend uitstraalt: raak me niet aan! (Dat is wat ze zeggen hè, ze willen juist heel graag…)

 

Machteloos
Wat gebeurt er dan bij jou? Je kunt blokkeren, boos worden, verdrietig zijn, je teleurgesteld en machteloos voelen. Dat laatste gebeurde bij de moeder uit het begin van mijn verhaal. Ze vertelde: “Ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen!” Terwijl ze wel kon benoemen wat ze heel graag zou willen.

 

Jijzelf
Ondanks alles je kind toch omarmen in liefde, hoe doe je dat dan? Het begint bij kijken naar jezelf. Laat jij over je grenzen gaan? Werk daar dan aan. Maakt het gedrag van je kind boze, verdrietige gevoelens bij je los? Ga daar mee aan de slag. Je kunt namelijk boze of verdrietige gedachten veranderen in helpende gedachten.

 

Gedachten veranderen
Voorbeelden van helpende gedachten zijn:
“Hij kan het nu nog even niet”.
“Ik hoef haar boosheid niet over te nemen.”
“Het helpt als ik zelf rustig blijf.”
“Hij wil best contact, ik kies gewoon het juiste moment uit.”
“Ergens onder dat boze bovenlaagje zit gewoon nog dat lieve meisje.”

 

Toch omarmen
Wanneer je op deze manier je eigen gedachten omzet, ga je merken dat je milder wordt, begripvoller en ook liefdevoller. Het omarmen komt dan (vroeg of laat) vanzelf!

 

Ik wens je veel liefdevolle momenten toe met je kinderen!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedrijfsgegevens

 

Balans in je gezin

Annita Lameris-v.d. Wetering

Kadoelen 18

8326 BB Sint Jansklooster

Tel.: 06 – 1512 8340

KvK-nummer: 67306446

 

Facebook


LinkedIn