Over mij - Balans In Je Gezin

Over mij

Mijn naam is Annita Lameris-v.d. Wetering. Al van jongs af aan ben ik begaan met kinderen die het moeilijker hebben dan anderen. Ik trok als kleuter op met een jongetje dat altijd van zijn stoel viel en daarom vaak in de hoek moest staan. Zag juf dan niet hoe leuk hij was? Ik nam het meisje op sleeptouw dat niet zo goed kon meekomen vanwege haar beperkingen. En ook nu nog moet ik altijd naar kinderen kijken als ik ze zie en ik probeer altijd (oog)contact te maken. Zelf ben ik moeder van vier zonen (inmiddels volwassen), ik kreeg er vier schoondochters bij en een paar prachtige kleinkinderen! Nu mijn kinderen zelfstandig zijn, kijk ik terug op een mooie tijd. Maar het was niet altijd makkelijk, opvoeden is  niet altijd leuk. Dat wisten mijn man en ik ook wel, maar dat we zelfs op een punt kwamen dat we hulp moesten zoeken omdat we het niet meer wisten, hadden we niet gedacht van tevoren. Ik weet nog dat ik enorm twijfelde: doe ik het wel goed? Doordat we te maken kregen met autisme en ADHD bij onze jongens, tuimelde ik keihard van mijn ‘roze wolk van het ideale gezin’ af.

 

Door ervaringen, door schade en schande wijzer geworden en door zelf te gaan werken met kinderen met autisme, ben ik enorm gegroeid. Ik ben rustiger en geduldiger geworden en ben meer ontspannen gaan leven. Ik heb veel geleerd en bleef geboeid door kinderen in het algemeen. Tijd voor een nieuwe stap, namelijk de opleiding tot Kinder- en Opvoedcoach. Ik zie hoe mooi kinderen zijn en wat voor waardevols ze te bieden hebben – als je maar naar ze luistert. Ik vind het heel bijzonder om kinderen te mogen helpen die het op de een of andere manier moeilijk hebben. Ik vergelijk het vaak met eendjes in een vijver: Ik ben de persoon die juist die eendjes brood geeft die achteraan blijven drijven omdat de brutale grote eenden alles voor hun neus wegkapen.

Ik houd van mensen, maar ben niet graag in grote groepen. Ga liever voor één op één contact. Ik vind het fijn om geregeld helemaal alleen te zijn. Zo bouw ik bewust rust in voor mezelf en laad ik mijn accu weer op. Ik heb dat echt nodig. Van kinderen heb ik geleerd om mezelf meer te laten zien, wat expressiever te zijn. Een grote uitdaging voor mij, maar mooi om op dit punt te groeien!

Ik ben christen. Dat christen-zijn zit in mijn persoon verweven, van daaruit leef ik en dat merk je aan mijn liefde voor andere mensen, dat ik oog heb voor wie het minder heeft.

Dat is mijn visie als het gaat om het opvoeden van kinderen. Jij kunt je kind niet gelukkig maken, dat kan het namelijk alleen zelf. Je kunt je kind wel leren hoe hij/zij dat kan doen. Verder geloof ik dat kinderen behoefte hebben aan grenzen. Geef  ze die dus, op een liefdevolle manier.
En is je kind boos, bang of verdrietig, blijf dan zelf rustig (ook van binnen). Dat helpt hem of haar het beste.

 

Onmisbaar in de opvoeding: humor inzetten. Het helpt om dingen minder zwaar te maken.

 

Verder geloof ik erg in ontladen door huilen of lachen. Kinderen hebben geregeld die ontlading nodig, rem huilen dus niet meteen af en probeer als het even kan te  ‘gaan voor de lach’. Speel met je kind en maak plezier.
En last but not least: Lastige kinderen bestaan niet. Lastig gedrag betekent: dit kind heeft wat te vertellen. Het wil alleen maar gehoord worden.

  • Ik graag zorg voor mijn gezinsleden door bijv. te koken en te bakken wat ze lekker vinden en door het thuis gezellig te maken.
  • Ik een trotse en nog jonge oma ben van drie prachtige kleinkinderen.
  • Ik graag een boek lees, psychologische thrillers zijn favoriet (met Wallander op no. 1).
  • Ik houd van haken – ik word er rustig van en geniet van het maken van iets moois.
  • Ik vaak ‘to-do lijstjes’ maak.
  • Ik een familiemens ben.
  • Ik lief en vriendelijk ben, maar ook eerlijk: ik benoem wat ik zie.

Annita Lameris-v.d. Wetering

Annita Lameris

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat ik voor je kan betekenen en durf jij jouw opvoeding onder de loep te leggen? Vul dan het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

 

Ja, ik wil contact!

Gratis E-Book

Klik op de afbeelding als jij het E-book wilt ontvangen:

Bedrijfsgegevens

 

Balans in je gezin

Annita Lameris-v.d. Wetering

Kadoelen 18

8326 BB Sint Jansklooster

Tel.: 06 – 1512 8340

KvK-nummer: 67306446

 

Facebook


LinkedIn