Soms voelt het alsof je er alleen voor staat - Balans In Je Gezin

Soms voelt het alsof je er alleen voor staat

Zolang jullie op vakantie zijn, is het nog wel te doen. Maar eenmaal thuis, kan het soms zomaar op je afkomen: het gevoel dat je er alleen voor staat. De normale dagelijkse contacten met andere ouders of met school zijn er niet. Je partner is aan het werk en jij moet je kinderen maar alleen zien te vermaken. Dan kun je je af en toe knap eenzaam voelen. Alsof het allemaal op jou neerkomt.

 

Zelf uitzoeken
Als er dan problemen zijn of je maakt je ergens zorgen over bij je kinderen, heb je het gevoel dat je bij niemand terecht kunt. Wie zit er in deze vakantietijd op jouw problemen te wachten? Iedereen moet het zelf maar uitzoeken, zijn eigen boontjes doppen…

 

Eerste stap
En toch is dat niet waar, al is de gedachte wel begrijpelijk. Je kunt namelijk altijd de eerste stap zetten als je ergens mee zit. Of als je gewoon alleen maar je ei kwijt wilt, zonder dat er echt problemen zijn. En je kunt ook zelf degene zijn die (opnieuw) contact maakt.

 

Verbinding
Opvoeden is een hele opgave en het is niet nodig het alleen te doen. Je kunt het ook niet alleen, we hebben elkaar nodig. In deze snelle maatschappij kunnen we dat zomaar vergeten en allemaal op onze eigen eilandjes gaan leven. Stap er eens wat vaker vanaf en zoek de verbinding op!

 

Een paar ideeën om verbinding te maken:

  • Zoek vrienden of kennissen op die ook thuis zijn van vakantie. Ga bijvoorbeeld samen met jullie kinderen naar het zwembad. Twee vliegen in één klap: de kinderen vermaken zich en jij hebt iemand om mee te sparren.
  • Ga elke dag naar buiten om bijv. te wandelen of te fietsen. Maak contact met mensen die je onderweg tegenkomt.
  • Ga een dagje op bezoek bij familie of kennissen die je lang niet hebt gezien. Of bij mensen die in deze vakantietijd echt alleen zijn. Zij voelen zich in vakantietijd vaak extra eenzaam.

Ik hoop dat het je lukt (opnieuw) verbinding te maken. En ik wens je nog een heel goede vakantieperiode toe!

 

Wil jij hierover met me doorpraten? Heb je behoefte om je verhaal te vertellen? Meld je dan nu aan voor een gratis sessie. We bellen en je krijgt dan 20 minuten van mijn tijd, waarin je al je vragen kunt stellen. En ik geef je minstens twee waardevolle opvoedtips, die je meteen kunt toepassen. Ik zou zeggen: maak er gebruik van!

 

 

ja ik wil een gratis sessie

 

 

Het is gratis, maar toch geef je mij ook iets. Uit wat je mij vertelt, haal ik veel informatie over wat ouders bezighoudt. Zo blijf ik op de hoogte van wat er vooral speelt. Een win-win situatie dus: we helpen elkaar. En mocht het nodig zijn, dan kunnen we samen kijken of ik nog meer voor je kan betekenen.

 

Lijkt dat je wat: elke week lezen over alles wat met opvoeding te maken heeft? Gratis in je mailbox? Meld je dan nu aan, zo hoef je niets te missen:

 

 

ja ik meld me aan

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedrijfsgegevens

 

Balans in je gezin

Annita Lameris-v.d. Wetering

Kadoelen 18

8326 BB Sint Jansklooster

Tel.: 06 – 1512 8340

KvK-nummer: 67306446

 

Facebook


LinkedIn